Mer om Fritte

Fritte har ståuppat sedan 2006, men innan dess medverkat i spex, revyer, krogshower och som konferencier sedan tidigt 90-tal. Han har medverkat i TV-produktioner som Robins och Extra Allt och lett Nöjesguidens Malmö/Lundaprisgala och Svenska standupgalan under tre år. 

Tillsammans med Marcus Johansson driver Fritte den prisbelönta ståuppklubben Oslipat som idag finns i Stockholm, Malmö, Uppsala och Jönköping.

Du hör honom dessutom varje vecka i Allt du velat veta - en populärvetenskaplig podcast som intervjuar experter om spännande ämnen.

Fritte har också under ett antal år medverkat i P3:s humorprogram Carpe Fucking Diem, som programledare, komiker och manusförfattare.

Fritte har turnerat med Johan Glans och dessutom uppträtt på så creddiga scener som Hultsfreds- och Arvikafestivalerna.

Fritte Fritzson gillar att improvisera och passar därför perfekt i situationer där allt inte går att förutse. Han har arbetat som allt från ICA-kassörska till universitetsadjunkt och fungerar utmärkt i de flesta företagssammanhang. 

Komiker

Sedan 2006 jobbar Fritte som professionell ståuppkomiker. Han uppträder för företag och organisationer och på de flesta av landets största klubbar, inklusive Norra Brunn, RAW, Ruby Standup och Oslipat.

Konferencier

Fritte har i nästan 20 års tid varit konferencier för evenemang som Svenska standupgalan, Nöjesguidengalan, Lundakarnevalen och diverse företagsevenemang.

Manusförfattare

Fritte har skrivit manus till teveprogram som Robins, Extra Extra och Betnér direkt och skriver varje dag manus till Carpe Fucking Diem i Sveriges radios P3.

Sagt om fritte

Än en gång har vi ett stort nöje att kunna anlita Fritte Fritzson som konferencier för årets Lund International Architecture Film Festivals Filmgala i september. Men sin unika kombination av talang för att humoristiskt vända och vrida på både ord och situationer, av filmkunnande och språkkunskaper, arkitekturkunnande, har Fritte gjort våra Filmgalor till något alldeles extra och blivit för vår Filmgala lika oersättbar som Stephen Fry för BAFTA.  
   
 Elzbieta Brunnberg Direktör, ArchFilmLund

Fritte Fritzon är ett riktigt ståupp-proffs och det märks att han inte behöver anstränga sig nämnvärt för att få igång skratten. Han har en ganska snäll framtoning, även om han blandar in lite publikhån. Ämnena är snälla, men genomgående roliga. Måhända är det orättvist att reducera honom till enbart P3-människa. För han är definitivt ett värdigt huvudnamn för en fullsatt ståuppkväll som det här.
     Andreas Homanen, Östgöta Correspondenden

Resumé

NÄRMASTE GIGG

FRITTER TWITTER

Länkar